Alternate Text

e-posta adresi:  kutuphane5208@kultur.gov.tr

Telefon          : (0452) 6415030

Faks              : (0452) 6415030

Halk kütüphaneleri, herkesin yararlanması için yazılı, basılı, görsel-işitsel her türlü bilgi kaynağını sağlayan, düzenleyen, en elverişli yararlanma ortamını sağlayarak kullanıcısına ulaştıran kuruluşlardır.

Halk kütüphaneleri, bilgi edinme ihtiyacını karşılarken aynı zamanda başta çocuklar olmak üzere bölge halkında okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığı yaratır. Bireysel ve yaşam boyu öğrenme çabalarına ve her düzeyde örgün-yaygın eğitime destek verir. Toplumda kültürel mirasa, sanata ve bilime karşı duyarlılık oluşturur. Yerel bilgi kaynaklarının derlenmesi, düzenlenmesi, korunması ve kullandırılmasına da katkı sağlar.

İlçemizde Halk Kütüphanesi Ordu Valiliği-Kültür Müdürlüğü 25.11.1980 gün ve 347 sayılı yazısı ile Kumru Kaymakamlığı’na Kütüphane açılması için müsait bir yer bulunması istenilmiş,bunun üzerine Kumru Kaymakamlığı ve Belediye’nin çeşitli araştırma ve teklifleri sonucunda o günkü yeri olan Hükümet konağı binasının zemin katında o zaman arşiv olarak kullanılan 55 m2 lik bir salonda açılması için karar verilmiş,Kütüphane için gerekli malzemeler mahalli imkanlarla sağlanarak,Kütüphane açılmaya hazır hale getirilmiştir.

11.06.1982 tarihinde resmi bir törenle Hükümet konağı zemin katında hizmete açılmıştır.Hizmete açılan Kütüphaneye geçici olarak bir vekil memur görevlendirilmiş,Kütüphane halkımıza ve öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

KOHA
Sesli Kİtap
E-Kitap

HavaDurumu-BugünHavaDurumu-YarınHavaDurumu-3.GünHavaDurumu-4.Gün

İçerik Görüntülenme Sayısı

Bu sayfa 731 kez gösterilmiştir.